Ziņojumi: 134
Pilsēta: Из окна Google не видать
|
Девушки,кто умеет делать эту загатовку,подскажите правильный рецепт
|
Ziņojumi: 2577
Pilsēta: Межциемс, Каивас
|
Спёрла в Цалисе
Mērvienības dotas uz 1l burku.
800 g gurķu ( var arī pāraugušus gurķus)
200 g sīpolu
1,5-2 ĒK sāls
~ 1 ĒK cukura
2-3 ĒK galda etiķa (9%) vai 3-4,5 g citronskābes
5-10 ĒK eļļas
1 ĒK diļļu
Process:
Gurķus nomizo, (ja gurķi pārauguši, izņem sēklotni), sagriež plānās šķēlītēs.
Sīpolus (arī nomizo) un sagriež plānās šķēlītēs/ripiņās.
Traukā saber gurķus, sīpolus un kārtīgi sajauc ar garšvielām (sāli, cukuru, eļļu, etiķi, dillēm). Atstāj uz 2-3 stundām atsuloties. Pēc garšas jābūt stiprākam, nekā tūlītējai ēšanai.
Tad blīvi sapilda burkās un pārlej ar atlikušo marinādi.
Burkas ar pievalcētiem vāciņiem (es gan tā nekad nedaru, burkas vienmēr lieku bez vāciņiem, vai vienkārši uzlieku virsū) liek pasterizēt 85-90o.
1/2l burkas - 20 min., 1l burkas - 25 min.
Pēc tam vāciņus aizvalcē.
_________________ Льняные слинги, handmade. Мои работы
|