Sākumlapa  |  Forums  |  Raksti  |  Blogi  |  Galerijas  |  Zīdīšanas konsultanti  |  Nodarbību saraksts
по-русски   latviski

FotoGalerija

Nodarbības



FotoGalerija

FotoGalerija

Radošā darbnīca

Pērk un pārdod

MeklēšanaMeklēšana    GrupasGrupas    ProfilsProfils



Sākt jaunu tēmu Atbildēt tēmā

blond offline blond Ziņojums Otr Maijs 11, 2010 22:08 Atbildēt ar citātu




Ziņojumi: 1

Kādas ir būtiskākās atšķirības starp ūdensdzemdībām mājās vecmātes uzraudzībā un dzemdībām ūdenī slimnīcas telpās? Vai slimnīcā šai gadījumā pielieto stimulēšanu?

uz augšu Aplūkot vizītkarti Nosūtīt personīgo ziņojumu

Dula_Linda offline Dula_Linda Ziņojums Treš Maijs 12, 2010 10:53 Atbildēt ar citātu




Ziņojumi: 5

Būtiskākā atšķirība būs tā, kas ir tāpat citos gadījumos starp mājdzemdību un slimnīcas vecmātēm – varētu atšķirties dzemdību taktika gan pirms dzemdībām, izvērtējot piemērotību ūdensdzemdībām un vispār dabiskām radībām, gan pašu dzemdību laikā.
• Tomēr manā skatījumā ūdensdzemdībās slimnīcā ir lielākas iespējas dzemdēt dabiski (te domāju – bez iejaukšanās, mammas izvēlētā pozā u.tml.) nekā slimnīcā uz sauszemes. Jo parasti patiešām stimulēšanu ūdensdzemdību gadījumā neveic. Ja tomēr to uzskata par nepieciešamu (un te taktika par to, kad nepieciešama stimulēšana mājdzemdību un slimnīcu vecmātēm un stacionāriem atšķiras! Mājdzemdībās vairāk skatās individuālo situāciju, slimnīcās – vairāk normatīvus), slimnīcā jāpārceļas uz sauszemi. Bet ir izņēmumi. Zinu vecmāti, kura arī ūdensdzemdībās slimnīcā stimulēšanu uzmanīgi lieto – mammai roka uz vannas malas un adata delnas vēnā, tētis pietur. Taču ūdens bieži vien iedarbojas tā, ka līdz šādai situācijai nemaz nenonāk! Turklāt ūdensdzemdībās vecmāte ir vairāk klātesoša nekā „uz sauszemes”, ja ir labs kontakts starp mammu un vecmāti, tas palīdz dzemdībām noritēt raiti, jo drošības sajūta, miers ir būtiska veiksmīgām dzemdībām.
• Latvijā joprojām bieži vien grūtniecēm, kuru grūtniecības ir garākas par 40. vai 41. grūtniecības nedēļu, dzemdības ierosina – tātad tās parasti vairs nebūs ūdensdzemdības. Mājdzemdību vecmātes ievēro to, ka fizioloģiska grūtniecība var ilgt līdz 42 pilnām nedēļām, un bērniņš var dabiski dzimt.
• Varētu būt atšķirības attiecībā uz mammām ar lielu lieko svaru – var būt vecmātes, kuras, izvērtējot konkrēto mammu, pieļaus ūdensdzemdības slimnīcā (mājdzemdību vecmātes arī izvērtēs individuāli), citas uzreiz atteiksies.
• Tas pats – ja gaidāms liels bērns: mājdzemdību vecmātes jo īpaši novērtēs ūdens palīdzošo lomu šādās dzemdībās, slimnīcā var gadīties, ka šādas dzemdības ūdenī nepieņems. Tas no kā baidās attiecībā uz lielajiem bērniem ir, piemēram, pleciņu iestrēgšana. Taču te darbojas cēloņu seku likumsakarības, kuras vecmātes, kuras pieņem arī lielus bērnus ūdenī, pārzina: piemēram, ja līdz dzimšanai „pienāk” galva, ļaujot tai ātri piedzimt lielais rumpītis var „netikt līdzi”. Vecmāte jau trīs soļus uz priekšu domājot, pietur galviņu, kamēr rumpītis pienāk tuvāk, un līdz iestrēgšanai nemaz nenonāk. Ja tomēr būtu tāds retums un tā notiktu, vecmātes pārzina vienkāršas pozas, kuras mammai ieņemot, mazulis veiksmīgi „iepeld”.
• Maza iespēja dzemdēt slimnīcā ūdensdzemdībās, ja ir C hepatīts, taču ir vērts painteresēties! – ir kur to tomēr var darīt (kur pārzina to, kā iespējams un kā nav iespējams dabūt C hepatītu!), tāpat var painteresēties vai ir iespēja dzemdēt slimnīcā, ja ir pašai līdzi savs baseiniņš. Mājās var dzemdēt ar C hepatītu ūdenī.
• Ir slimnīcas, kur vispār nav iespējams dzemdēt dabiski pēc ķeizargrieziena un ir tādas, kur to nevar darīt tieši ūdenī. Jāteic, ka pasaulē, kur vairāk praktizē pēcķeizara dzemdības, tieši kā īpaši palīdzošas šādās dzemdībās tiek ieteiktas dzemdības ūdenī... Mājās pēcķeizara mammas ļoti bieži dzemdē tieši ūdenī.
• Būs cenas atšķirības. Piemēram, Rīgas Dzemdību namā ūdensdzemdības ir dārgākas nekā mājdzemdības, savukārt Valmieras slimnīcā – lētākas.
• Mājās sievietes bieži izvēlas dzemdēt ūdenī, tādēļ mājdzemdību vecmātēm ir liela pieredze ūdensdzemdību pieņemšanā. Slimnīcā ir dažādas vecmātes – gan ar nelielu, gan lielu pieredzi ūdensdzemdību pieņemšanā. Izmantojiet iespēju iepazīties, izrunāties un atrast to, ar kuru jūtaties saprasta un uzticamās rokās! : ) Mans personiskais viedoklis - vecmātes vēlme pieņemt bieži ūdensdzemdības slimnīcā liecina, ka viņa ir vairāk vērsta uz dabisku skatījumu par dzemdībām.
• Tāpat kā par jebkurām dzemdībām, ieteicams jautāt, kas notiks gadījumā, ja slimnīcas vecmāte netiek uz dzemdībām – vai būs vecmāte, kura varēs aizvietot līgumvecmāti tieši ūdensdzemdībās? Kas būs, ja vecmātei būs dežūra? Mājdzemdībās, ja vecmāte netiek, ierodas līgumvecmāte.
• Vēlams painteresēties, kāda ir noslodze ūdensdzemdībām un cik ir vannu. : )

uz augšu Aplūkot vizītkarti Nosūtīt personīgo ziņojumu


Sākt jaunu tēmu Atbildēt tēmā
 


 
Iepriekšējā tēma ::  Nākamā tēma
Parādīt ziņojumus:   


Рига, Латвия
Ceturtd., 28/03
vakars

nedaudz mākoņains

/images/weather/n_1_10_0_0.jpg
12°..14°

Vējš DA, 3-5 m/s
Atm. spiediens 745..747 mm
Piektd., 29/03
nakts

apmācies

/images/weather/n_3_4_0_0.jpg
9°..11°

Vējš DA, 1-3 m/s
Atm. spiediens 743..745 mm
Piektd., 29/03
rīts

apmācies

/images/weather/d_3_4_0_0.jpg
7°..9°

Vējš D, 2-4 m/s
Atm. spiediens 745..747 mm
Piektd., 29/03
diena

apmācies

/images/weather/d_3_10_0_0.jpg
9°..11°

Vējš DR, 5-7 m/s
Atm. spiediens 749..751 mm

Piedavāts Gismeteo.Ru

Tagad portalā 1 viesu un 3 lietotāju.
Ja Jums ir vispārīgi jautājumi, lietišķi piedāvājumi vai ieteikumi, uzrakstiet mums vēstuli
© KKM Klubs 2006 — 2022